måndag 2 september 2013

Öppen gård på Guterud 28 augusti

 
Den 28 augusti hade Guterud i Långserud öppen gård för allmänheten. På kvällen ordnade Ladugårdsförmännen och Värmlands Koklubb sin årliga sommarträff där.

Dagen bjöd på solsken hela dagen och allt gick i positiv anda. Besökarantalet låg på mellan 600-800 personer. Antalet besökare kunde räknas med hjälp av använda skoskydd så uppskattningen är grov men man kan ändå konstatera att intresset för visningen var mycket stort. Gissningsvis var merparten av Värmlands mjölkbönder på plats.
 
Mjölkens Framtid i Värmland hade en aktivitet kl 13, då vi bjudit in bank, försäkring och media. Vi framförde betydelsen av vår värmländska mjölk samt gav information om mjölkprojektet. Vi framförde en hel del intressant statistik som är lätt att ta till sig. Bröderna Jakobsson gav information om gården och visade upp den toppmoderna byggnaden. Folk från Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Landshypotek, Länsförsäkringar, NWT och Land fanns på plats. Många övriga besökare deltog också vilket vi uppskattar. NWT gjorde ett dubbeluppslag om Bröderna Jakobsson och deras satsning i tidningen dagen efter. Ett inslag kommer också att finnas bland Land Lantbruks Värmlandssidor.
 
Många fler bilder finns att se på vår facebooksida.

Vi tackar familjerna Jakobsson för en kanonbra dag!

 
Olle, Kent och Göte Jakobsson vid Mjölkens framtid i Värmlands monter
 
Bild från det körbara foderbordet
 
Bild från mjölkprojektets visning för bank, försäkring och media
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar