tisdag 19 februari 2013

Bild från diskussionerna vid fikaborden på Stöpafors Herrgård
Träff med Politiker


Måndagen den 18:e februari träffade Mjölkens framtid i Värmland fem av Värmlands riksdagspolitiker. De som hade möjlighet att delta var Gunilla Svantorp (S), Bengt Berg (V), Ann-Kristine Johansson (S), Christian Holm (M) och Erik A Eriksson (C) samt de flesta ur mjölkprojektets styrgrupp.

Dagen började med fika inne i herrgården hos familjen Bengtsson. Ingvar och Anders Bengtsson berättade om gårdens historia och nutid. Därefter berättade vi i mjölkprojektet om anledningen till att vi startade upp projektet och varför mjölken är så viktig för Värmland. Något av det som togs upp var att mjölkproduktionen är motorn i landsbygden och den håller markerna öppna och skapar arbetstillfällen som är kopplade till produktionen på ett eller annat sätt. Varje mjölkbonde skapar ytterligare 5 arbetstillfällen. Varje mjölkko håller omkring 3 fotbollsplaner öppna vilket för Värmland betyder ca 22500 fotbollsplaner!

Vi berättade om vilka aktiviteter som vi haft och vad som är på gång.Diskussioner pågick runt fikabordet och politikerna var intresserade och frågade mycket bra och intressanta frågor.

Därefter gick vi ut i robotstallet för att se en modern mjölkningsanläggning, vilket var nytt för några av dem. Många intressanta diskussioner kring ämnet uppstod under dagen och vi tror att våra politiker fick med sig en hel del frågor att hantera och tänka på.

Bild från robotstallet
Vi tackar familjen Bengtsson för gästfriheten, det var mycket uppskattat att vi fick komma ut på en gård så att politikerna och övriga fick känna riktig lantluft och få känna rätt atmosfär för dagens ämne.
 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar